Mely területen voltak a legnagyobb keresések a kriptopénzekkel kapcsolatban 2023-ban?

A Chainalysis által készített Cryptocurrency Geography Report 2023 jelentése feltárta, hogy mely országokban voltak a legkedvezőbb körülmények a kriptovaluta-kereskedők számára az elmúlt évben.

mely_teruleten_voltak_a_legnagyobb_keresesek_a_kriptopenzekkel_kapcsolatban_2023-ban.png

Itt az ideje beszerezni némi 0,001 BTC-t, 0,1 ETH-et és 1 SOL-t. Kattints a részletekért.

Az előző év nyeresége messze elmarad a 2021-es rekordmagasságoktól, amikor a Bitcoin érte el az eddigi csúcsot 159,7 milliárd dollárban. Azonban jelentős előrelépés történt az előző évhez képest, amikor a becsült veszteségek mintegy 127,1 milliárd dollárt tettek ki.

A jelenlegi helyzetre vonatkozóan a Chainalysis megjegyzi, hogy 2023-ban a kriptovaluta-kereskedők kevésbé hajlottak arra, hogy készpénzre váltják kriptopénzeiket. Valószínűleg azért, mert bíztak abban, hogy az árak tovább emelkednek, meghaladják a korábbi csúcsokat.

Az 2023-as kriptotrend elemzésekor könnyen látható, hogy az árfolyam növekedése augusztusig viszonylag stabil volt, majd ezt követően augusztus és szeptember veszteségeket hozott. Azonban október és december között jelentősen megnőtt a kereskedők nyeresége.

Kriptovaluta-barát országok: Hol kerestek a legtöbbet 2023-ban?
Nem meglepő, hogy az első helyen az Egyesült Államok áll. A kriptopénz-kereskedők itt mintegy 9,36 milliárd dollárnyi bevételt értek el, annak ellenére, hogy az SEC különböző aggodalmakat vetett fel.

Az Egyesült Királyság foglalja el a második helyet 1,39 milliárd dolláros bevételekkel.

Ázsiában, Vietnamban, Kínában, Indonéziában és Indiában is több mint 1 milliárd dollárnyi bevételt értek el a kriptovaluta-kereskedők az Egyesült Államok után.

Az USA és az SEC legfrissebb figyelmeztetése az Uniswap számára
Ha a kriptovaluta-barát országokról és az Egyesült Államokról van szó, azonnal észrevehetjük a szabályozási környezet kontrasztját az iparágban.

A közelmúltban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálat alá vonta az Uniswap nevű híres decentralizált tőzsdét.

Az SEC korábban vizsgálta a Ripple, a Binance.US és a Coinbase ügyeit is, és most az Uniswap következik.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az Uniswap csak egy figyelmeztetést kapott a SEC-től, ami arra utal, hogy a hatóság jogi lépéseket fontolgat.

A bejegyzés trackback címe:

https://biznisznet.blog.hu/api/trackback/id/tr518381641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása