Egy amerikai ikerpár, akik milliárdosok a Bitcoinban, vásárol egy angol futballklubot

Az angol labdarúgás legfőbb központja, a Premier League, a legértékesebb labdarúgó-bajnokság a világon azzal, hogy 11,83 milliárd dollár értékű, és olyan csapatok alkotják, mint a Manchester City, melyet a dubaji kormány birtokol, a Manchester United, mely a Glazer-család irányítása alatt áll, vagy a Chelsea FC, mely viszontagságos körülmények között változott tulajdonosokat. A bajnokság médiaértéke jelzi, hogy több mint kétszer olyan értékes, mint a második La Liga.

Most újabb sikeres milliárdos család került be az angol liga tulajdonosi köreibe, mivel Tyler és Cameron Winklevoss részesedést szereztek a Real Bedford FC-ben, melyet Bitcoinban vásároltak meg. A csapat nagy célja, hogy egy napon a Premier League-ben szerepeljen.

A Real Bedford FC 2002-ben jött létre a Bedford United és az US Valerio egyesítéséből. A csapatot 2021-ben vásárolta meg Peter McCormack, a Bitcoin Podcaster, aki arra vágyik, hogy vezesse a szülővárosa csapatát a Premier League-be, ahol körülbelül 200 ezer ember lakik.

A Winklevoss-ikrek, Cameron és Tyler, 4,5 milliárd dollár értékű Bitcoinban vásároltak részesedést. A pénzt a klub Bitcoin-kincstárának létrehozására, az infrastruktúra fejlesztésére, az edzőközpont felújítására, valamint a lány- és ifjúsági csapatok támogatására fordítják. McCormack szerint a Bitcoin-alapú futball klubot a hosszú távú fiat pénz leértékelődése ellen védelmezné – utalva arra, hogy a futball-infláció olyan szintre emelkedett, hogy például a Chelsea FC-t 2022-ben 5,4 milliárd dollárért vásárolta meg Todd Boehly amerikai milliárdos, és azóta több mint 1 milliárd dollárt költött játékosigazolásokra.

A Real Bedford FC jelenleg a Spartan South Midlands League-ben játszik, ami az angol vonal 9. osztályának felel meg. A csapatot eredetileg 1957-ben alapították, legnagyobb sikere az angol FA kupa selejtezőibe való eljutás volt, amit háromszor sikerült elérniük. A csapat otthona a McMullen park, ahol körülbelül 1500 néző fér be.

egy_amerikai_ikerpar_akik_milliardosok_a_bitcoinban_vasarol.png

McCormack vezetésével a csapat tavaly feljutott a Spartan South Midlands League legfelső osztályába, ami eddigi legjobb eredményük. McCormack elképzelése szerint a csapatnak folyamatosan haladnia kellene a bajnokságokban, és egyértelmű céljuk a Premier League-be jutás. A Winklevoss-ikrek is ezt a víziót látták, amikor „belevágtak” az üzletbe. A világ harmadik leggazdagabb ikerpárjának vagyona jelenleg 1,5 milliárd dollárra tehető, és ők tulajdonolják a Gemini kriptotőzsdét is.

Az RBFC kriptovaluta-elfogadása nemcsak a finanszírozásban mutatkozik meg, hanem a csapat elfogad Bitcoin-t a meccsen, a shopban található termékekért és a büfében is lehet kriptovalutával fizetni. A Winklevoss-testvérek úgy vélik, hogy nemcsak egy futballklub részesedését vásárolták meg, hanem egyetértenek McCormack meggyőződésével abban, hogy a Bitcoin képes lehet felülmúlni a fiat pénzeket, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy egyszer a Premier League-be kerüljön az RBFC.

Ugyanezen céllal vásárolta meg a Wrexham AFC-t 2020-ban Ryan Reynolds és Rob McElhenney, akik azóta a csapatot a legfelső négy osztályba juttatták, és olyan játékosokkal hozták őket szóba, mint a Real Madridban játszó Gareth Bale.

A világ legértékesebb labdarúgó bajnoksága természetesen elsődleges terület a kriptovaluta szponzorációknak, ahol a stadionok mellett a csapatok is hordják a fiatal iparág szereplőinek logóit. A 20 csapatból, ami az első osztályban játszik, 18 valamilyen kriptovaluta-projekttel van kapcsolatban. A Liverpool FC például saját NFT-kollekcióval rendelkezik, a tavalyi Bajnokok Ligája győztes Manchester City szoros együttműködésben áll az OKX kriptotőzsdével, míg a Manchester United a Tezos-sal van partnerkapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://biznisznet.blog.hu/api/trackback/id/tr718381647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék


 

süti beállítások módosítása